Top articole

Armata obligatorie poate fi reintrodusă oricând

Serviciul militar obligatoriu poate fi reintrodus oricând iar sondajele susţin asta. Vorbim despre armata obligatorie care nu este desfiinţată ci doar suspendată. Serviciul militar obligatoriu a fost doar suspendat şi nicidecum desfiinţat. În 2007 armata obligatorie a fost suspendată. Serviciul militar obligatoriu poate fi astfel reintrodus oricând printr-o decizie legislativă simplă.

Venim în acest articol cu informaţii despre acest subiect delicat. Vorbim aşadar despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Şi ne referim la un sondaj de opinie realizat în mediul online pentru acest subiect: armata obligatorie. Doamnelor, ideea este că din anul 2020 este bine să vă pregătiţi pentru a vă conduce iubiţii şi soţii la unităţi. Sondajele dar şi mediul de securitate impun reintroducerea serviciului militar obligatoriu. LadysBlog vă ţine la curent cu acest subiect important.

Reintroducere serviciu militar obligatoriu

În ultimul an au fost făcute deseori declaraţii de către oficiali despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Cu sau fără intenţie directă acest subiect revine constant în atenţia românilor. Cert este că serviciu militar obligatoriu nu a fost desfiinţat ci doar suspendat. Iar sondajul pe care îl prezentăm în acest articol arată că 85% dintre respondenţi sunt pentru reintroducere serviciu militar obligatoriu. Funcţie de trendul din NATO dar şi pentru situaţia de securitate a României vom vedea evoluţia acestui subiect.

Reintroducere armata obligatorie

Armata obligatorie dorită de români

Potrivit informaţiilor obţinute românii îşi doresc reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru o perioada de 5 luni la termen normal (respectiv 3 luni termen redus). Din 1128 de persoane intervievate 947 au fost de părere că ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu în România. Adăugăm la aceste răspunsuri şi opinii încă 36 de respondeţi care susţin serviciu militar obligatoriu cu terme redus (3 sau 4 luni). Avem un total de 983 de respondenţi în favoare reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

Potrivit acestor statistici: doar 14,75% dintre români nu ar fi de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu (de 5,4 sau 3 luni). Intenţia este însă clar pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu cu o durată de minim 3 luni.

Cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj sunt din zone urbane cu o cotă mare de participare a celor din Bucureşti. După Bucureşti urmează ca pondere: Focşani, Constanţa, Buzău, Ploieşti, Craiova, Braşov, Piteşti, Târgovişte, Cluj-Napoca. Cele mai multe dintre aceste oraşe sunt garnizoane militare importante, cu comandamente de divizii sau brigăzi ceea ce contribuie la subiectivismul răspunsurilor.

Citiţi AICI datele finale ale sondajului privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

Top articole
Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*