5 trucuri practice pentru transformarea unui apartament mic într-unul spațios

Viața într-un apartament mic vine cu avantajele și dezavantajele sale. Chiar dacă poți să creezi un spațiu intim în care să te relaxezi după o zi plină, când vine vorba de amenajarea spațiului într-un mod cât mai practic, fără să aglomerezi apartamentul, poate deveni o adevărată provocare.

Însă, pe cât de grea pare această provocare, pe atât de multe soluții poți găsi ca să profiți din plin de volumul pe care îl ai la dispoziție și să îl organizezi într-un mod cât mai eficient. Iată ce soluții te pot ajuta să creezi spațiul pe care ți-l dorești:

Creează spații de depozitare inteligente

Orice zonă a apartamentului sau piesă de mobilier poate să fie transformată cu ușurință într-un spațiu de depozitare. În dormitor nu ar trebui să lipsească sertarele de depozitare de sub pat sau chiar câteva cutii în care să pui lenjeria de pat și alte obiecte pe care nu le folosești zilnic. În bucătărie, de exemplu, poți crea spații de depozitare pe perete pentru ustensile sau pentru borcanele cu condimente.

O altă soluție este să folosești din plin înălțimea pereților, adică să iei corpuri de mobilier înalte, care vor ocupa mai mult spațiu în partea de sus a camerelor, nu pe lățime. Mobilierul multifuncțional este, de asemenea, o altă soluție ingenioasă, așa cum sunt mesele de sufragerie cu spații de depozitare.

Alege electrocasnicele potrivite

Ce-i drept, aparatele electrocasnicele pot să ocupe mult spațiu într-un apartament, însă cum sunt indispensabile pentru activitățile casnice, este necesar să știi cum să le alegi pe cele potrivite pentru tine. Aragazul, de exemplu, poate fi înlocuit cu o plită și cu un cuptor incorporabil pe care le poți monta în funcție de dimensiunea mobilierului.

De asemenea, e important să te orientezi spre aparate electrocasnice de dimensiuni mai mici, care sunt la fel de funcționale ca cele de dimensiuni mai mari, însă care îți vor salva spațiu. Optează pentru electrocasnice slim sau cu capacitate redusă, așa cum este un astfel de frigider arctic, care sunt extrem de practice, nu ocupă la fel de mult spațiu ca cele cu două uși și sunt exact ceea ce ai nevoie într-o bucătărie mică.

Folosește culori deschise sau pastelate

Încăperile mici trebuie să creeze vizual impresia de spațiu deschis și aerisit, iar acest lucru îl poți obține folosind culorile potrivite pentru finisaje. Culorile deschise sau pastelate pot transforma orice spațiu într-unul primitor, iar cei de la housebeautiful.com ne oferă câteva recomandări în ceea ce privește ce culori ar trebui să alege.

Printre culorile recomandate se află bineînțeles albul, dar și violet, bej, albastru verzui, galben pal, roz pudră sau albastru deschis. Aceste culori deschise pot fi folosite atât pentru vopsirea pereților, cât și pentru piese de mobilier sau alte obiecte decorative.

Nu uita de oglinzi

Oglinzile care sunt bine plasate pot face adevărate minuni cu spațiul dintr-un apartament mic. Acestea pot fi plasate în orice încăpere, fie că e vorba de baie, dormitor, living sau hol. Oglinzile reflectă lumina și creează astfel iluzia unui spațiu mai mare.

Poți opta pentru montarea oglinzilor pe pereți sau chiar pe ușile dulapurilor. Iar dacă nu te-ai gândit până acum, află că la fel de bine poți monta o oglindă și în bucătărie, pe peretele de deasupra blatului de lucru. Bucătăria va părea mai mare și mai luminoasă.

Cât mai multă lumină

Dacă mai devreme îți spuneam că oglinzile reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu mai mare, trebuie să știi că mai multă lumină naturală te poate ajuta să ai un spațiu aerisit. Totodată, ar trebui să optezi pentru draperii în culori deschise și să așezi în fața ferestrelor obiecte de mobilier mari.

În cazul în care nu ai suficientă lumină naturală, atunci o idee bună este să montezi mai multe corpuri de iluminat. Sursele de lumină ar trebui să fie plasate în mai multe zone din încăperi, fie că sunt montate pe birou, lângă canapea, fie în dreptul oglinzii din baie sau noptierelor.

Toate aceste trucuri sunt un real ajutor atunci când vrei să folosești cât mai bine spațiul pe care îl ai la dispoziție într-un apartament mic. Cu o organizare eficientă și câteva mici modificări ale decorului vei reuși să creezi un spațiu primitor și confortabil.

Citeste mai departe articolul pe: 5 trucuri practice pentru transformarea unui apartament mic într-unul spațios

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*