4 reţete pentru ciorbe de primăvară

Cinci reţete pentru ciorbe de primăvară. Aceste reţete de ciorbă sunt pe baza verdeţurilor care apar în perioada de primăvară. Corba de verdeaţă, reţeta pentru ciorba de urzici, reţete pentru ciorba de ştevie se numără printre aceste reţete. Sunt reţete de ciorbă ce pot fi gătite şi în perioada de post. Reţete de ciorbă uşor de realizat care se bazează pe verdeţuri care apar primăvara.

Reţetele pentru ciorbe de verdeaţă, ştevie şi urzici sunt inspirate din cartea de bucate semnată Sanda Marin.

Reţetă ciorbă de verdeaţă

  • 2 l apă, 1 l borş, o farfurie adâncă plină cu verdeaţă, 3 linguri orez, 1 bucăţică zahăr, sare, un gălbenuş, două linguri smântână.

Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate mărunt. Se adaugă borşul fiert separat şi strecurat, sarea, zahărul şi orezul ales şi spălat. Se lasă să fiarbă. Se serveşte simplă sau dreasă cu un gălbenuş şi cu o lingură de smântână.

Reţetă ciorbă de urzici

Se folosesc aceleaşi cantităţi ca la “Ciorba de verdeaţă”.

Se aleg urzici tinere, se spală, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt, orez sau crupe de porumb. Când totul este fiert, se pune borşul fiert separat. Se potriveşte de sare, se lasă să mai dea un clocot şi se serveşte simplă sau dreasă cu smântână.

Reţetă ciorbă sârbuşca

  • l apă, 2 l zer, 1 morcov mijlociu, 1 ceapă, 300 g cartofi, 1 lingură mălai, sare.

Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite. După ce se fierb şi cartofii, se toarnă zerul rămas de la strecuratul brânzei de vaci. Se potriveşte de sare. Se lasă să dea din nou în clocot şi se adaugă o lingură de mălai tumat în ploaie, ca grişul. După câteva minute ciorba este gata.

Reţetă ciorbă de ştevie

  • l apă, 1 l borş, 500 g ştevie, 1 ceapă, 1 lingură ulei, 1/2 lingură făină, 3 linguri orez sau 2 cartofi frumoşi, sare.

Se alege ştevia, se pune la fiert şi se continuă la fel ca la borşul de urzici. Separat se prăjeşte o ceapă tocată cu o lingură de ulei, se pune făina; se rumeneşte şi se stinge cu apă. Se amestecă cu ciorba şi se lasă să mai dea un clocot. În loc de orez, se pot pune la fiert câţiva cartofi tăiaţi mărunt.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*