2017 anul cocosului de foc

Anul nou chinezesc poarta semnul cocosului de foc. Anul cocosului de foc incepe pe 28 ianuarie 2017. Cocosul de foc isi intra in putere, conform zodiacului chinezesc, in a doua luna plina dupa solstitiu. Anul cocosului de foc urmeaza celor 12 luni dominate de hiperactivitatea maimuteu iar noul an al „Cocosului de foc” va aduce noi schimbari, atitudini proaspete ce vor impune alte abordari si solutii practice.

Anul nou, sau „Festivalul primaverii” asa cum este cunoscut in China, este cea mai lunga si cea mai importanta sarbatoare in China. Noul an chinezesc incepe pe 28 ianuarie 2017. Festivitatile pentru noul an chinezesc se incheie dupa doua saptamani, in ziua a 15-a din prima luna, o sarbatoare ce este cunoscuta sub numele de „Festivalul liminilor”.

In timpul sarbatorilor dedicate noului an chinezesc sunt multe activitati traditionale unele dintre aceste marcate local sau altele sarbatorite in intrega lume. Chinezii cred ca intrarea in noul an reprezinta un nou inceput. Chinezii isi curta casele, isi achita toate datoriile,isi cumpara haine noi, isi vopsesc usile si se tund sau isi aranjeaza parul pentru a arata un nou inceput in anul ce incepe. Locuintele din China sunt decorate cu bannere speciale multe dintre acestea de culoare rosie sau aurie (culorile traditionale pentru a reprezenta fericirea si prosperitatea).

Una dintre traditiile chinezzilor de anul nou este de a schimba cadouri. Un cadou traditional este un mic plic rosu plin cu „bani norocosi”. Plicurile sunt date copiilor de prieteni sau rude.

Dragonul este un simbol foarte popular pentru anul nou chinezesc. Este un simbol al puterii si norocului.

>>Afla zodia ta chinezeasca<<

Predictiile anului nou chinezesc

Anul cocosului va fi unul puternic, fara cale de intoarcere.  In acet an conteaza foarte mult impresiile, iamginile. Se anunta dezvoltari in plan profesional si financiar. Alegeti calea practica si cunoscuta pentru a va asigura succesul si evitati orice aventura riscanta in acest an.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*