Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Marijuana poate ajuta la tratarea Alzheimer

721 Viewed Lady4u 0 respond
Alzheimer tratament marijuana

Un nou tratament ce utilizeaza marijuana este cercetat pentru ameliorarea maladiei Alzheimer. In cadrul unui studiu, efectuat in Statele Unite, au fost prelevati neuroni umani care au fost apoi alterati pentru a declansa simtomele de Alzhaimer. Apoi, dupa formarea placilor senile, neuronii au fost supusi la compusi specifici canabisului.

Dupa numeroasele studii si teste de laborator care recomanda compusii din marijuana pentru tratarea durerilor cronice, a unor afectiuni oncologice, epilepsiei si altor afectiuni, iata ca un nou studiu de laborator ajunge la concluzia ca principalul compus continut de canabis, tetrahidrocanabinolul (THC), actioneaza asupra acumularilor de placi senile, care contin beta-amiloid, specifice maladiei Alzheimer.

Acest studiu este important si pentru ca identifica legatura puternica dintre acumularile de beta-amiloid si procesul inflamator al neuronilor, in conditiile in care ipotezele anterioare sustineau ca nu neuronii sunt inflamati ci alte celule, informeaza website-ul Popular Science.

Cercetatorii sunt de parere ca THC reuseste sa reduca acumularile de placi si inflamatia actionând asupra receptorilor de endocanabinoide din creier. Spre exemplu, oamenii de stiinta stiau deja ca exercitiile fizice pot activa la rândul lor acesti receptori, incetinind progresia maladiei Alzheimer.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Beneficii banane

Beneficiile bananelor pentru sanatate

Dieta diabet

Pentru diabetici: cele mai bune 16 alimente

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*