Ghid turistic Corfu

Palaiokastritsa

La 24 de km nord-vest de oraşul Corfu se află Palaiokastritsa, care este din secolul trecut, cel mai iubit loc al nativilor din Corfu, care în zilele noastre atrage de asemenea o mulţime de turişti, deoarece această regiune şi-a păstrat neschimbate frumuseţile sale naturale. Priveliştea asupra mării, care este oferită de acest loc, este unică, unică şi distinctă.

Palaiokastritsa a fost locul în care s-a aflat palatul regelui Antinoos şi pe insuliţa din golful de aici se spune că a fost pietrificată nava lui Odiseu. Mănăstirea de aici şi-a căpătat aspectul prezent la trecerea dintre secolele XVIII şi XIX, dar a fost fondată de fapt din 1228. În micuţul muzeu de aici se află preţioase icoane bizantine şi postbizantine.

La nord de Palaiokastritsa se află Bella Vista, de unde poate fi admirată una dintre cele mai superbe privelişti asupra Mării Mediterane şi, în apropiere, la Angelokastro, se află ruinele unui castel veneţian.

Hermones

La Hermones (16 km vest de Corfu), unde după cum relatează mitul, Odiseu s-a întâlnit cu Nausika, combinaţia dintre marea de azur şi pământul plin de verdeaţă este chiar spectaculosă. La Glyfada (16 km sud-est de Corfu) se află o plajă de pământ extinsă, cu mare cristalină. De aici poate fi vizitată mănăstirea Myrtiotissa şi satul din apropiere, Pelekas, cu o privelişte unică asupra mării.

Harta turistica insula Corfu

Ai Gordis

Ai Gordis (16 km de Corfu) este o regiune vizitată mult şi Gastouri (10 km sud de Corfu) este unul dintre cele mai pitoreşti sate. La o aruncătură de băţ se află Achilleion, fostul palat al reginei Elisabeta de Austria, la al cărui prim etaj se află un muzeu şi, la cel de-al doilea se află un cazinou. Un alt sat cosmopolit foarte popular este Benitses (16 km sud de Corfu).

Aghios Matthaios

Aghios Matthaios (22 km sud-vest de Corfu) este unul dintre cele mai mari sate de pe insulă şi la Gardiki, puţin mai la sud, se află un castel bizantin, construit în secolul XIII. La 45 km sud-est de Corfu se află Lefkimi, un oraş extrem de atrăgător, la sud de Kavos, de unde se fac în cursul verii curse maritime până la Corfu. Mai există de asemenea un port pentru bărci la Paxoi.

Nu există nici o problemă în privinţa cazării la Corfu, care are hoteluri excelente, pensiuni şi gazde care oferă camere şi apartamente. La toate plajele se poate ajunge cu maşina şi acestea sunt perfecte pentru înot şi sporturi nautice. Aceste plaje sunt: Mon Repos, Kontokali, Gouvia, Ypsos, Nisaki, Kassiopi, Sidari, Palaiokastritsa, Hermones, Glyfada, Pelekas, Myrtiotissa, Ai Gordis, Kavos, Benitses. Există legături cu barca din oraşul Corfu spre Nikosaki. Şcolile speciale de aici oferă instructaj în schiul nautic, windsurfing. Multe dintre hotelurile de aici au terenuri de tenis, unde funcţionează cluburi de tenis, în valea Repos pot fi făcute cursuri de golf şi în munţii din împrejurimi se poate vâna.

Insula Vido – Ghid turistic Corfu

Din Corfu se poate vizita insula Vido, care se află la intrarea în port, unde se află o fortăreaţă veneţiană ruinată şi se poate ajunge cu barca de la Sidari la Ereikousa (3 mile nautice spre nord-vest), unde locuiesc 164 persoane. Cu bărcile acestora pot fi făcute excursii pe insuliţele din apropiere şi pe malul Greciei. În portul Corfu există de asemenea facilităţi pentru ancorarea vaselor mici.

[1] Peripter = edificiu înconjurat pe toate părţile de o galerie cu coloane.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*