Ghid turistic Corfu

Muzeul de Arheologie din Corfu

În Muzeul de Arheologie din Corfu sunt expuse sculpturi din templul lui Artemis, vase din perioada preistorică, statuete de bronz, monede şi obiecte descoperite ce datează din secolul IV î.Hr până în perioada romană. Muzeul de Artă Asiatică, unic în Grecia, se bucură de un interes special deoarece expune o imagine completă asupra artei orientale. Aici se află de asemenea şi Galeria Municipală de Artă, Muzeul Dionisios Solomos, Muzeul Războiului de Independenţă şi Muzeul de Istorie.

Din oraşul Corfu pleacă radial drumuri spre toate părţile insulei, cu scene încântătoare şi sate pitoreşti. Una dintre cele mai frumose regiuni este situată în proxima apropiere şi se numeşte Analipsis (3 km sud de Corfu), de unde poate fi urmărită o magnifică privelişte asupra oraşului şi asupra Mon Repos.

Ghid turistic Kanoni

Una dintre cele mai cunoscute localităţi de pe insula Corfu şi din întreaga Grecie, este Kanoni, restaurată pentru frumuseţea sa fără rival. De aici se pot vizita mănăstirea şi biserica Fecioarei din Vlacherna, construite pe o insuliţă suplă, legată de insula principală printr-o fâşie de pământ îngustă.

Pot fi făcute excursii cu barca de la Kanoni până la Pontikonisi, mica insulă verde pe care se află Biserica Pantocrator şi, conform mitologiei, barca pietrificată a lui Phaiakes. Un pod îngust leagă Kanoni de Perama. La nord de oraşul Corfu, în apropiere de satul Kontokali, se află Gouvia (5 km de Corfu), unde. Pe un o înălţime de pământ, se află rămăşiţele unei staţii navale veneţiene. Dasia (13 km de Corfu) are o ambianţă cosmopolită şi tot aici se află Club Mediteranee.

Harta turistica insula Corfu

Ghid turistic Ypsos

Ypsos (15 km de Corfu) este un alt centru turistic. Dacă o luaţi pe bifurcaţia din dreapta a drumurilor care se intersectează puteţi vizita nişte sate atrăgătoare din interiorul insulei şi mănăstirea Pantocrator, construită pe locul unei abaţii franceze.

Nisaki

Unul dintre locurile cele mai vizitate este Nisaki (22 km nord de Corfu), de unde se poate naviga cu bărcile în jos, spre oraş, în timpul lunilor de vară. Un alt punct foarte des frecventat este Kassiopi (36 km nord de Corfu), un mic oraş şarmant de ţară. Biserica Fecioarei Kassiopitissa se află pe locul unui templu al lui Zeus. Aici pot fi văzute rămăşiţe dintr-un castel francez, unul dintre cele mai puternice de pe insulă. O altă regiune preferată de turişti este Roda (54 km nord de Corfu), de unde poate fi vizitat Karousades, unde se află şi conacul familiei Theotokis.

Sidari

La Sidari (35 km nord de Corfu) se află ruinele unui castel veneţian şi strâmtoarea cunoscută sub numele de “Canalul lui Eros”. Satul are o atmosferă distinctă şi de aici pleacă bărci pentru a ajunge în insulele Othonoi, Ereikousa şi Mathraki, din apropiere.

<< Pagini ghid turistic Corfu >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*